''Work hard, play hard klinkt misschien een beetje cliché, maar het is wel hoe het hier werkt.''

Hoe ziet een dag op het werk voor jou eruit?

“Dat is heel wisselend. Er zijn natuurlijk wel zaken die altijd doorlopen, zoals het actueel houden van het assortiment en het beantwoorden van vragen vanuit de winkels en de leveranciers. Naast de 'gewone’ werkzaamheden heb ik altijd nog projecten lopen, soms komen er dringende vragen op me af of moet ik last minute aanhaken bij een meeting. Mijn dag vult zich in ieder geval vanzelf, dus ik hoef me zeker niet te vervelen!”

“Op de afdeling van Category Management werken wij veel samen met Marketing. Vanuit de leveranciers komen de campagne aanvragen bij ons binnen, dan zijn wij eigenlijk de schakel om dit door te geven aan Marketing. Ook hebben wij veel contact met de winkels over het assortiment.”

“Vaak heb je twee keer per week een meeting met de leverancier. Deze zijn meestal online, maar soms ook fysiek. Niet alle Assistent Category Managers gaan mee met deze meetings, maar dat ligt ook aan je werkzaamheden en aan waar je ambitie ligt. Ik heb vanaf het begin aangegeven dat het mij leuk lijkt om door te groeien binnen BCC, dus dan wordt daar ook rekening mee gehouden.”

Welk onderdeel van jouw werk geeft jou de meeste energie en wat vind jij het uitdagendst aan je werk?

“Ik denk dat het mij de meeste energie geeft als ik lang bezig ben geweest met een project en dat alles dan uiteindelijk zo uitwerkt als jij dat wil. Of als ik echt een goede samenwerking heb met een winkel. Als er bijvoorbeeld een klant in de winkel komt voor een bepaald artikel dat we niet hebben, dan ga ik snel schakelen met de leverancier, zodat het product snel weer op voorraad is. Op deze manier ben ik nog erg betrokken bij het aankoopproces van de klant en draag ik ook bij aan blije klanten.”

“Het uitdagendst vind ik het stellen van prioriteiten en het stellen van grenzen. Het kan soms erg hectisch zijn en daarom erg belangrijk om je grenzen te bewaken, maar ook het stellen van prioriteiten is daardoor erg belangrijk. Zo denk ik altijd: ‘Wat moet er vandaag af en wat zou morgen ook nog kunnen?’. Dat is voor mij nog wel een leerproces, maar daar word je ook goed in begeleid!”

Hoe is het om op de afdeling van Category Management te werken?

“Wat ik kenmerkend vind aan Category Management is dat we met zijn allen niet alleen hard werken, maar dat we ook heel veel lol hebben onderling. Work hard, play hard klinkt misschien een beetje cliché, maar het is wel hoe het hier werkt. Het is gewoon een superleuke afdeling en dat merk je ook aan het feit dat er een aantal mensen weer zijn teruggekomen. Er hangt een hele relaxte sfeer en er wordt ruimte gegeven om door te groeien. Voor mij was functie ook een totaal nieuwe uitdaging, maar ik merk dat er gewoon veel vertrouwen in mij is en dat is heel fijn!”