''Het geeft echt een kick als je de klanten blij kan maken door hun nieuwe product te installeren.''

Hoe ziet een dag op het werk eruit voor jou?

“We komen hier 's ochtends rond 7:00 uur aan en dan staat de bus al volgeladen. Dan pak je je gereedschap en dan ga je op pad! Soms moet je een kwartiertje rijden, soms een uur; dat verschilt heel erg. En dan kom je aan bij je eerste klant en begin je met installeren. De route van alle klanten zijn altijd goed en logisch ingedeeld, zodat je zo snel en efficiënt mogelijk de dag door komt.”

Wat vind je het leukst en uitdagendst aan je werk?

“Het leukst aan mijn werk vind ik het klantencontact. Je komt verschillende soorten mensen tegen, dat houdt het erg interessant. Het geeft echt een kick als je de klanten blij kan maken door hun nieuwe product te installeren. Daarnaast vind ik het ook erg leuk dat je veel onderweg bent en veel van Nederland ziet. Je komt soms in dorpjes waar je anders nooit zou komen. Ik rijd ook voornamelijk samen met een andere collega, dus dat is ook supergezellig!”

“Het uitdagendst aan mijn werk vind ik toch wel het maatwerk. Als iets niet in één keer past, dan is het wel lastig om daarvoor een oplossing te bedenken. In principe heeft het inbouwapparaat vaste maten, maar toch kan het wel eens zo zijn dat het toch net niet goed geïnstalleerd kan worden. Om dan te anticiperen is altijd wel een uitdaging, maar dat houdt je ook scherp!”

Wat is het leukst dat je ooit hebt meegemaakt bij een klant thuis?

“Ik heb niet per sé één ervaring die eruit springt, maar het is toch wel heel leuk als ik bij mensen thuiskom die aan het koken zijn en dan ook een bordje voor mij maken. Dat vind ik zo aardig! Het gebeurt niet dagelijks, maar dat zijn toch wel de momenten die er dan voor mij uitspringen.”

Hoe ben je bij BCC terecht gekomen?

“Ik ben begonnen als uitzendkracht installateur bij BCC en ben nu in vaste dienst. Ik kende de werkzaamheden en de collega's natuurlijk al, dus het was erg fijn om hier te blijven werken.”

Wat vind je het leukst om te installeren?

“Ik denk de tv's, omdat dat vaak het mooiste resultaat is. Je moet het natuurlijk mooi ophangen, sommige mensen hebben er zelfs al een hele mooie koof voor gemaakt. Ook moet je er soms een mooi surround system bij installeren en héél af en toe mag je zelfs een televisie en geluid installeren voor een thuisbioscoop. Dat is al helemaal cool!”