Afgelopen donderdag 16 maart hebben Daniël en Jonne de titel ‘Nederlands Kampioen Panelen Plaatsen 2022’ verdedigd. Op de laatste beursdag van de grootste solar-vakbeurs van Noord West Europa hebben zij opnieuw de titel ‘Nederlands Kampioen Panelen Plaatsen behaald’. Dit jaar namens BCC!

Tijdens de voorronden probeerden de monteurs van alle deelnemende teams zo goed mogelijk te voldoen aan de 23 punten waarop zij beoordeeld worden. Denk hierbij aan het juist plaatsen van de dakrandbeveiliging tot het correct gebruik van gereedschap, het op de juiste wijze aanbrengen van connectoren en het werken volgens de voorwaarden van de NEN 1010.

‘We hadden dit jaar meer tijd om de zonnepanelen te installeren, dat gaf de gelegenheid om het écht goed te doen’, aldus Jonne den Hertog van BCC. ‘Daarbij hebben we tijdens de finale een flinke tegenslag overwonnen, want een dakpan kwam los waardoor we het vierde zonnepaneel opnieuw moesten installeren. We waren daardoor iets langzamer dan onze tegenstander, maar hebben op kwaliteit gewonnen.’