''Sommigen van mijn leeftijd zeggen: ‘Nog maar een paar jaartjes en dan kan ik lekker met pensioen!’, maar ik weet niet of ik dat zo lekker vind. Zo leuk vind ik het!”

Hoe ziet een dag op het werk er voor jou uit?

“Ik begin de dag met het afhandelen van alle ziekmeldingen. Vervolgens loop ik door alle mailtjes heen. Verder ben ik eigenlijk de hele dag bezig met het verwerken van instromen, doorstromen en uitstromen. Die komen gewoon de hele dag door binnen in ADP, ons HR-systeem. Ik ben voornamelijk bezig met alle instromen en die zijn op het moment heel hoog, dus er is altijd werk.”

“Het leukst aan mijn werk vind ik het contact met de managers en de medewerkers. Ik houd ervan om mijn collega's verder te kunnen helpen met hun vragen. Verder vind ik het leuk dat ik altijd alles op tijd af moet hebben; er zit altijd een tijdsdruk achter. Dit klinkt misschien helemaal niet leuk, maar hierdoor word je wel gedreven om lekker door te werken. Dit is ook altijd een grote uitdaging natuurlijk.”

Wat vind je typerend aan BCC?

“Je kan bij iedereen terecht voor vragen en het onderlinge contact is gezellig en informeel. Vaak word ik op mijn mobiel gebeld door managers en dan vragen ze of ze mij storen, maar eigenlijk storen ze nooit. Ik maak dan even tijd voor hun vragen, omdat die waarschijnlijk wel dringend zijn. Dan is het een kleine moeite om ze meteen even te helpen, want dat zou iedereen ook voor mij doen.”

Hoe ben je op deze afdeling terecht gekomen?

Ik ben in 1978 begonnen bij mijn vorige werkgever als telefoniste. Op een gegeven moment ging een van de HR-medewerkers met zwangerschapsverlof en toen mocht ik die positie invullen. Hier ben ik toen ook gebleven en ik heb in totaal 37 jaar gewerkt bij dat bedrijf totdat het failliet ging. Toen kwam ik in de WW-uitkering en ging ik trouw elke maand solliciteren. BCC wilde dat ik op gesprek kwam en ik dacht: ‘Wie wil er nou iemand van 61 jaar oud in dienst nemen?’. Maar het gesprek verliep super en de klik was er gelijk. Het zou in eerste instantie gaan om een functie van 7 maanden, maar ik zit er nu na 3,5 jaar nog steeds met heel veel plezier. Sommigen van mijn leeftijd zeggen: ‘Nog maar een paar jaartjes en dan kan ik lekker met pensioen!’, maar ik weet niet of ik dat zo lekker vind. Zo leuk vind ik het!”