''Er heerst een hele goede sfeer op de werkvloer en iedereen kan met elkaar lachen, maar ook met elkaar werken. We zijn echt een soort vriendengroep.”

Hoe ziet een dag op het werk eruit voor jou?

“We beginnen altijd met een morningmeeting en dan bespreken we de cijfers en dan wordt de personeelsplanning gemaakt. Daarna gaat de winkel open en helpen we de klanten! Dan ben je dus lekker bezig met producten verkopen of klachten aan het afhandelen. Zelf sta ik ook twee keer per week achter de kassa.”

Wat vind je het leukst aan je werk?

“Het allerleukst vind ik om klanten te helpen met het maken van hun keuze. Ik vind het maken van een praatje altijd erg gezellig en dat gaat vaak ook verder dan alleen het verkooppraatje. Daarnaast zijn mijn collega's ook super! Er heerst een hele goede sfeer op de werkvloer en iedereen kan met elkaar lachen, maar ook met elkaar werken. We zijn echt een soort vriendengroep.”

En welk assortiment van de winkel is jouw favoriet en waarom?

“Multimedia, want ik ben een enorme gadget freak! Ik houd van de nieuwste snufjes, zoals telefoons, tablets, laptops, et cetera. Maar vooral aan telefoons heb ik altijd wel een verslaving gehad. Ik kocht altijd de allernieuwste en dat liep op een gegeven moment een beetje uit de hand. Mijn vriend werd er ook helemaal gek van. Elke maand een nieuwe telefoon is namelijk een beetje zonde van het geld! 😉”

Wat is het leukste wat je ooit hebt meegemaakt met een klant?

“Dat is kortgeleden geweest. Ik had een klant geholpen met een probleem met haar laptop. Ze was daar toen heel dankbaar voor en een paar weken later kwam ze terug met een cadeaukaart van de Etos als bedankje voor mijn inzet. Dat vond ik zo lief, dat blijft me wel echt bij.”

Welke eigenschappen vind jij dat een goede verkoopmedewerker zou moeten hebben?

“Ik denk dat empathie heel belangrijk is. Je moet je wel kunnen inleven in de klant, want anders zal de klant zich ook niet begrepen voelen over de vragen waar hij of zij bij jou mee komt. Ook een beetje kennis over elektronica is handig, omdat je dan de klant echt goed kan helpen bij het uitzoeken van een product of het oplossen van zijn of haar problemen. Maar dat leer je ook tijdens het werken natuurlijk!”