''Iedere klant is anders en heeft andere behoeften. Dat is natuurlijk het leukste van alles!''

Welke eigenschappen zou een goede Eerste Verkoper moeten hebben?

“Je moet weten waar je het over hebt, omdat je natuurlijk het dichtstbijzijnde aanspreekpunt bent. Daarnaast moet je oog hebben voor een ander, want je stuurt samen met de Vestigingsmanager het team aan. En ook al ben je bezig met allerlei andere zaken, moet je toch wel in de gaten blijven houden wat iedereen aan het doen is, zodat je eventueel een opmerking kan maken om het team bij te sturen.”

Hoe ziet een dag op het werk eruit voor jou?

“Dat verschilt! Iedere klant is anders en heeft andere behoeften. Dat is natuurlijk het leukste van alles! Het is telkens weer een uitdaging om erachter te komen hoe je elke klant zo goed mogelijk kunt helpen. Naast het verkopen heb je al Eerste Verkoper nog taken om de Vestigingsmanager te ondersteunen en stuur je het team aan.”

Wat vind je typerend aan BCC?

“Ik vind typerend aan BCC dat iedereen voor elkaar klaarstaat. Ik werk hier nog niet zo lang en ik merkte al snel dat iedereen erg behulpzaam is. Dat zie je ook terug in ons filiaal. Het team bestaat uit drie dames en mezelf en we zijn er altijd voor elkaar. Je moet het samen doen en dat zien we allemaal in!”

Hoe ben je bij BCC terecht gekomen?

“IK ben bij Mikro Electro gaan werken toen ik 15 jaar oud was, dus toen was ik al besmet geraakt met deze branche. Ik heb een klein tussenstapje gemaakt bij de militaire dienst, maar daarna ben ik weer teruggegaan naar de elektronica retail. Door mijn contacten die ik had opgedaan bij Mikro Electro ben ik bij BCC terecht gekomen!”