Sinds 1945

In 1945 startte Herman Bakker een winkel aan de Bos en Lommerweg in Amsterdam-West. Samen met zijn zoons Carel en Coos werd in 1962 in Amsterdam Tussenmeer een tweede filiaal van Radio West geopend. Vanaf 1969 zetten Carel en Coos Bakker het bedrijf voort onder de naam BCC. In de jaren die volgden groeide BCC uit tot een bekende en gewaardeerde elektronicaketen in het westen van het land. In 1997 verkochten de aandeelhouders van BCC hun aandelen aan het beursgenoteerde Engelse retailconcern Kingfisher, dat in Europa actief was met een groot aantal elektronica- en doe-het-zelfwinkels. BCC had op dat moment 23 winkels in de Randstad en sloeg zijn vleugels uit naar de rest van Nederland.

In juli 2003 werden de elektronicawinkels van Kingfisher losgekoppeld van de doe-het-zelfwinkels om onderdeel te worden van KESA (Kingfisher Electrical SA). In februari 2015 nam BCC 18 filialen van HiM Retail over. Het ging om winkels in Zuid-Nederland van de winkelformules Harense Smid, Mikro-Electro en It's Electronics. In oktober 2015 werd BCC met Darty overgenomen door FNAC Frankrijk. In november 2020 is BCC door FNAC Darty verkocht aan Mirage Retail Group. Het concern achter vertrouwde en vernieuwende winkelformules, waaronder Blokker, en Intertoys, in Nederland. Mirage komt voort uit de voormalige Blokker Holding en heeft daarmee een rijke historie in de Nederlandse winkelstraten. Met de overname telt Mirage bijna 10.000 medewerkers. BCC zelf telt ruim 1.300 werknemers en 61 winkels door heel Nederland.

Onze missie & visie

Don’t worry, buy happy! Technologie maakt ons leven steeds slimmer, makkelijker en dús leuker! Integratie en installatie van alle elektronische apparaten wordt ook steeds ingewikkelder. BCC maakt het eenvoudig om elektronica te kiezen, gebruiken en thuis blijvend te laten werken. Wat de vraag ook is, van elektronica tot keukens tot airco’s. We hebben altijd een oplossing in huis.

Duurzaam BCC

BCC maakt en bied je zoveel mogelijk duurzame keuzes. We nemen recycling serieus en zorgen ervoor dat je oude producten op een milieuvriendelijke wijze worden verwerkt. Ook het verpakkingsmateriaal kan door de BCC Bezorgservice gratis worden meegenomen. Dit verwerken wij met ons eigen geavanceerde afvalverwerkingssysteem in ons distributiecentrum.

Wij waren één van de eersten die het energieverbruik van veel producten hebben getest, om je goed te kunnen adviseren bij het maken van een duurzame keus. Wij bieden bovendien een groot aantal energiebesparende producten aan, zoals stand-by-killers en LED-apparatuur. Daarnaast zijn onze winkels en kantoren uitgerust met energiebesparende maatregelen.

Onze merkwaarden

Onze merkwaarden beschrijven wie we zijn, hoe we met elkaar omgaan en samenwerken. Ze verbinden ons en onze klanten.

Een hart voor de klant en verstand van elektronica. We worden gedreven door passie voor alles wat te maken heeft met elektronica en we krijgen energie van klanten blij en gelukkig maken. Dat ervaart onze klant door ons bevlogen advies en oprechte betrokkenheid. Wij geven nooit op en gaan door totdat onze klant écht tevreden is.
Al sinds 1969 weten wij alles over elektronica. Daar zijn we trots op. We hebben de ambitie om steeds te vernieuwen. We bieden het mooiste en meest actuele assortiment. BCC-ers zijn van nature nieuwsgierig en leren iedere dag bij. We zijn specialisten in elektronica en de klant kan altijd en overal rekenen op onze expertise. In de winkel, online of thuis. Vanuit deze deskundigheid helpen we de klant met het maken van een keuze die perfect past en zorgen we ervoor dat alles thuis werkt en blijft werken.
We willen graag dat de klant en onze medewerkers zich welkom en thuis voelen in onze winkels en op ons servicekantoor. Vanuit die gedachte zorgen wij graag goed voor onze klanten en voor onze medewerkers. Jouw wensen en behoeften zijn het vertrekpunt van al onze oplossingen, soms al voordat je zelf weet wat je nodig hebt. We hebben kennis van wat voor jou belangrijk is en dragen dat graag over. Zo zijn wij in staat hulp te bieden en oplossingen op maat te vinden zodat jij happy bent en onze klant dus ook!
Samen weten we meer en kunnen we meer bereiken. We willen samen bouwen en iedere dag een beetje beter worden. We vinden het belangrijk dat onze mensen zich proactief opstellen en eigen initiatief nemen. We zien ze graag een stapje extra zetten voor de klant. We zijn direct, open, eerlijk en transparant, tegen elkaar en richting de klant.