'' Ik mag zelf af en toe ook andere stagiairs begeleiden. Ik vind het heel leuk dat ik daarvoor de mogelijkheid krijg!”

Welke studie doe je en in welk jaar zit je?

“Ik doe de studie 'Manager Retail’ en ik zit momenteel in mijn 3e jaar. Ik loop nu al 2,5 jaar stage bij BCC, maar ik ben bijna klaar! De stage bevalt mij echt heel goed, daarom houd ik het ook al 2,5 jaar vol.”

Hoe ziet een dag op jouw stage eruit?

''In het begin had ik een inwerkschema. Ik vond het erg fijn hoe BCC dit geregeld heeft. Inmiddels weet ik wel hoe het meeste werkt, dus nu kan ik vaak gewoon meedraaien in de winkel. Af en toe moet ik wel een stageopdracht maken en dan kan ik ook op een rustige plek zitten. We hebben nu ook een nieuwe stagiair in de winkel en ik studeer natuurlijk voor bedrijfsleider, dus dan mag ik af en toe de stagiair begeleiden. Ik vind het heel leuk dat ik daarvoor de mogelijkheid krijg!”

Wat vind je het leukst aan je stage?

“Het leukste aan mijn stage vind ik toch wel het verkopen. Het hebben van interactie met klanten geeft mij veel energie. Het geeft een goed gevoel om een gezellig praatje te kunnen maken met de klanten en om hen te helpen om de juiste keuze te maken. Zo kan je de klant echt blij maken en dat maakt mij ook tevreden!”

Hoe is de sfeer bij BCC?

“De sfeer is erg goed! Er wordt hard gewerkt, maar er is ook altijd wel ruimte voor een gezellig praatje en een grapje. Je kan ook altijd terecht met vragen bij al je collega's, niet alleen bij de begeleider. Dat maakt het werken als stagiair erg fijn!”

Liever leren door middel van theorie of leren in de praktijk?

“Ik vind het leren in de praktijk echt veel leuker! Ik houd van werken, de hele dag achter een bureau zitten is niks voor mij. Door het leren op de werkvloer ben ik veel gemotiveerder en ik leer dan ook anders. Je kan leren wat er in je boek staat, maar in de praktijk gaat het toch altijd anders. Je komt voor grotere uitdagingen te staan en je maakt kennis met verschillende soorten situaties. Dat maakt je blik op het werk ook veel realistischer.”